Nyheder

 • Finanshuset i Vejle
  Finanshuset i Vejle

  Bygherre Bagger-Sørensen Invest A/S har opført et 4.300 kvm stort kontorhus i Vejle Nord. I stueetagen er der et fælles konference- og kantineområde, der åbner op for en fælles madordning for de omkring 100 medarbejdere, som er flyttet ind i huset. De kommer fra fire forskellige firmaer, der tilsammen tegner sig for 70 procent af lejemålene. De fire virksomheder sætter sig på første, anden og tredje etage i det fire etager høje hus, der er tegnet af Erik Arkitekter, Aarhus. Vi har beregnet alle de lodrette betonelementer, hvor især de store vinduespartier var en udfordring.

   

   

   

   

   

   

  Illustration: Erik Arkitekter

  24-11-2021
 • Renovering og udvidelse af Skolen ved Sundet
  Renovering og udvidelse af Skolen ved Sundet

  Skolen ved Sundet består af to skoler – Hovedskolen og Friluftsskolen. De ligger på Amager og har store glaspartier, glatte betonfacader og er et typisk funkisbyggeri.
  Det er Hovedskolen, der skal udvides fra tre til fire spor, samtidigt med at der bygges et nyt fritidshjem. Det er arkitektfirmaet Nøhr & Sigsgaard, der har stået for at projektere renoveringen og udvidelsen af Skolen ved Sundet, hvorefter ByK med TRUST står for selve udførelsen. Vi har stået for beregning og optegning af kælder-ydervægge og skillevægge som 
  betonelementer til hele byggeriet.
  I byggeriet af de nye faciliteter vil den eksisterende arkitektur blive fremhævet ved f.eks. at grave flere funktioner ned under terræn. Renoveringen af Friluftsskolen stod klar i slutningen af maj 2020, mens Hovedskolens nye faciliteter ventes taget i brug i sommeren 2022.

  01-06-2021
 • Førende frostleverandør udvider
  Førende frostleverandør udvider

  En anerkendt, internationalt førende leverandør af forkogt og hurtig-frosset ris, korn og pasta til den europæiske fødevareindustri, har fået opført nyt frost- og råvarelager, produktion og administration. Det nye byggeri er på 4.420 kvm og er blevet taget i brug i april måned 2021. 
  Vi har projekteret alle betonsamlingsdetaljer ved at beregne og tegne disse. Derudover beregnede vi alle de lodrette elementer. 

  06-05-2021
 • Ny nabo til Musikkens Hus i Aalborg
  Ny nabo til Musikkens Hus i Aalborg

  I den østlige del af Aalborgs havnepromenade, lige ved siden af Musikkens Hus, skal A. Enggaard opføre et boligbyggeri bestående af tre sammenhængende punkthuse på henholdsvis 8, 10 og 12 etager. Byggeriet skal have 85 udlejningsboliger. Derudover attraktive fællesarealer og studios i stueplan. Som en del af Stjernepladsen er der store krav til arkitekturen, og den opgave er blevet løst af C. F. Møller Architects. Vi er i fuld gang med at udarbejde hovedprojekt for konstruktionerne. Huset er et betonelementbyggeri, og der skal beregnes lastnedføring, hovedstabilitet og detaljer. Fundering udføres på en bundplade, som er understøttet af jernbetonpæle. Udover beregningerne skal der udføres komplet tegningsmateriale til de bærende konstruktioner.

  20-04-2021
 • Parkbyen Aalborg - etape 1
  Parkbyen Aalborg - etape 1

  Parkbyen ligger i Aalborg på toppen af Sohngårdsholmbakken - lige ved siden af Golfparken. Parkbyen er til dem, der drømmer om at bo tæt på naturen, men samtidig i byen, i en helt ny bolig med mindre vedligehold. Med i købet følger der også én parkeringsplads, der findes i det nybyggede parkeringshus lige ved siden af lejlighederne. Vi har tegnet og regnet samtlige vægge og facader. Bygningen blev opført i konsekvensklasse CC3.

  15-02-2021
 • Ny undervisningsbygning i Campus Køge
  Ny undervisningsbygning i Campus Køge

  I Campus Køge har Erhvervs-akademi Sjælland bygget ny undervisningsbygning på i alt 4.800 m2 i tre etager. Med det nye byggeri bliver de studerende på Erhvervsakademi Sjælland i Køge samlet under ét tag til gavn for både studiemiljøet, synergien og ikke mindst vidensdelingen. Bygningen skal huse uddannelserne multimediedesigner, administrationsøkonom, logistikøkonom, serviceøkonom og digital konceptudvikling. Vi har tegnet og regnet alle betonvæggene, hvilket var en lettere kompliceret opgave pga. bygningens skæve vinker og varierende højder. Derudover har vi beregnet og tegnet betontrappeelementerne.

  01-02-2021
 • Vask af 100.000 plastkasser i døgnet
  Vask af 100.000 plastkasser i døgnet

  Drauschke Consult har, i forbindelse med Reitangruppens byggeri af en 17.000 m2 stor retur-terminal i Horsens, udført detaljeprojektering samt regnet og tegnet betonelementerne. Byggeriet blev indviet d. 30. oktober 2020. En del af de nye kvadratmeter skal Reitangruppen selv bruge til tomme paller, mælkebure og andre genbrugsmaterialer fra landets REMA 1000-butikker, mens størstedelen af byggeriet skal lejes ud til hollandske Euro Pool System, der opfører et stort fuldautomatisk anlæg til vask af 100.000 plastkasser i døgnet inde i bygningen. 

  19-01-2021
 • Ny moderne folkeskole
  Ny moderne folkeskole

  Vi har stået for beregning af elementstatik samt optegning af betonelementvæggene til den første folkeskole i Danmark, som fra første streg er designet til fremtidens undervisning og læring. Den 15.500 m2 store folkeskole skal huse 0. til 9. klassetrin fordelt på fem spor samt daginstitution og idrætshal. En af de spændende udfordringerne ved projektet har været at finde løsninger til transport af de store vendeelementer i idrætshallen, som har mange store åbninger til døre/vinduer samt installationer. Skolen ligger i den nye bydel Nærheden i Hedehusene.

  11-01-2021
 • Vi søger ekstra konstruktionsingeniør
  Vi søger ekstra konstruktionsingeniør

  Vi har mange opgaver og søger derfor en ekstra konstruktionsingeniør, der vil arbejde i et lille firma med højt fagligt niveau, hvor ærlighed, grundighed og åbenhed er nøgleordene. Der vil være mange faglige udfordringer, da projekterne varierer en del i størrelse og sværhedsgrad.

   

  Se PDF af jobopslag

   

   

  01-12-2020
 • Boliger på Flegmade i Vejle
  Boliger på Flegmade i Vejle

  Et pensionsselskab har for et trecifret millionbeløb opført i alt 228 boliger på en attraktiv beliggenhed i Vejle. Byggeriet strækker sig over to grunde, hvor der blev opført 228 lejelejligheder på samlet 18.245 m². Boligerne ligger velbeliggende i området Flegmade få minutter fra gågaden i Vejle centrum og tæt på parker, indkøb, kulturtilbud og offentlig transport. Vi har projekteret alle vægelementerne - både beregninger og tegninger. En af udfordringerne ved udarbejdelse af de statiske beregninger i projektet har været de mange stabiliserende rammeelementer i facaderne, fordi de stabiliserende bagvægge har haft store åbninger uden bundstykke kombineret med smalle betontværsnit omkring åbningerne. For at løse dette er stabilitetslasterne blevet omfordelt, så både overarmerede tværsnit og pladsproblemer ift. armering i betonelementerne undgås.

  25-10-2020
 • Nødkiosker i Færøerne
  Nødkiosker i Færøerne

  Drauschke Consult Færøerne har haft en finger med i spillet til Eysturoyartunnilin, den nye undersøiske tunnel, i Færøerne. Tunnelen vil koble fjorden Skálafjørður sammen med Tórshavn. Desuden udføres tunnelen med en undersøisk rundkørsel, så den kan tilgås fra begge sider af fjorden. Drauschke Consult Færøerne har dimensioneret betonelementer til 100 stk. nødkiosker, der anvendes til teknik mm. Det var en udfordring, at samtlige nødkiosker skulle samles på fabrikken, inden de blev leveret til tunnelen. Det stillede høje krav til betonelementsamlingerne, da det var et stort ønske fra elementleverandøren, at antallet af samlinger var på et absolut minimum og samtidig lette at udføre, da der var mange gentagelser.
  Vi glæder os over at være med i dette spændende projekt og glæder os til åbningen af tunnelen.

  08-10-2020
 • Udvidelse af Hotel Føroyar
  Udvidelse af Hotel Føroyar

  I Færøerne er Drauschke Consult Føroyar flyttet ind i nye lokaler og i fuld gang med arbejdet som bygherrerådgiver på udvidelsen af Hotel Føroyar. Opgaven består i styring af økonomi og kvalitet. Desuden er vi bygværksprojekterende på projektet med beregning af hovedstabilitet, lastnedføring samlingsdetaljer samt betonelementer.
  Da vindforholdene i Færøerne er ekstreme, er der lagt et ekstra stort arbejde i at optimere løsningsmodeller til den overordnede stabilitet af råhuset, der tilgodeser bygherrens ønsker. Derudover er der taget særligt hensyn til montagerækkefølge og montagesituationen af betonelementer, da de store vindlaster på betonelementer kan udgøre en risiko.

  29-09-2020
 • Trapper til ED Data i Skødstrup
  Trapper til ED Data i Skødstrup

  I Skødstrup ved Aarhus har ED Data udvidet med en ny kontorbygning. I den forbindelse har vi projekteret betontrapperne. Projekteringen har taget udgangspunkt i en model 5 iht. BIPS A113, hvorfor der er udført både arrangementstegninger og elementtegninger.

  21-09-2020
 • Praktikant
  Praktikant

  Vi kunne i starten af august byde velkommen til vores nye ingeniørpraktikant Tobias Christian Asmussen. Tobias læser til bygningsdesigningeniør på Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet. Han har på 4. semester fået interesse for konstruktionsanalyse, bygningsdesign og modellering i BIM- og FEM-programmer, så vi glæder os til at give ham erfaring inden for nogle af disse områder.
  Velkommen til Tobias!

  08-09-2020
 • P-hus i Fredericia
  P-hus i Fredericia

  I Kanalbyen i Fredericia opføres et 9.000 kvm stort p-hus med plads til 300 biler. Drauschke Consult har fået til opgave at projektere vægelementerne med færdige elementtegninger. Betonelementerne produceres af Spæncom. Vi har for nylig projekteret to andre p-huse, hvor Spæncom også har leveret betonelementerne. Vi har dermed opnået en god erfaring i projektering af p-huse både ved udførelse af hovedprojekt samt projektering af elementerne. 
  P-huset opføres af A. Enggaard, og facaden på p-huset bliver udsmykket med et flot kunstværk udarbejdet af Kirstine Roepstorff.

  27-05-2020
 • Den første Bovieran i Danmark, Frederikssund
  Den første Bovieran i Danmark, Frederikssund

  Med inspiration fra Sverige opføres der flere steder i Danmark nye boligkomplekser med fokus på sundhed og fællesskab i et grønt miljø. Den første Bovieran i Danmark ligger i Frederikssund, og Drauschke Consult har tegnet og beregnet vægelementer samt gangbroer og plader, der vender ud mod den store overdækkede vinterhave. Betonelementerne skulle udover de almindelige laster bære stålgitterspær samt altaner.

  19-02-2020
 • BIG projektet Bassin 7, Aarhus Ø
  BIG projektet Bassin 7, Aarhus Ø

  Et nyt boligprojekt, tegnet af den succesfulde arkitekt Bjarke Ingels firma BIG, har, med sin placering yderst mod vandet på Aarhus Ø, en eminent placering. Det var en spændende udfordring at bygge fra kælder og 20 etager op, og Drauschke Consults opgave bestod i at beregne den lodrette armering i betonvæggene. For at optage stabilitetslasterne var nogle af væggene ligeledes efterspændte.

  13-02-2020
 • Arkitektskolen Aarhus
  Arkitektskolen Aarhus

  Arkitektskolen Aarhus skal flytte fra sine gamle lokaler på Nørreport til Godsbanearealerne i Aarhus, der forventes at blive byens nye kreative centrum.
  Bygningen på 12.500 m2 opføres både med insitu-støbte vægge og præfabrikerede betonelementer.
  Drauschke Consult beregner og tegner væg- og trappeelementerne.
  Montagen og insitu-støbningerne er i gang og fortsætter ind i 2020. Byggeriet forventes at blive taget i brug i 2021.

  01-10-2019
 • Ny industrihal i Greve
  Ny industrihal i Greve

  I Greve, tæt op ad Køge Buget Vejen, er en ny industrihal ved at skyde op.
  Hallen skal bruges som lager for posthus samt kontorer.
  Den er i alt på  15.000 m2 med mezzaninerne i to plan på i alt 2750 m2.
  Lysegrå facader danner rammen om et byggeri bestående af et søjle-bjælke system med selvbærende vægge over søjler, så der er frihøjde til trucks mm.
  Mellem terminalkontoret og 2. sal mezzanindækket bliver der opført en gangbro, så der er frit udsyn til den store hal.
  Drauschke Consult har projekteret elementdetaljerne, indvendige vægge samt dele af hovedstabiliteten.

  17-09-2019
 • Studietur til Hamburg
  Studietur til Hamburg

  Drauschke Consult lagde i år studieturen til Hamburg med guidede ture i det nye Harbour City.
  Her så vi byen både fra vandsiden og gennem byens gader, med spændende gamle og nye bygninger.
  Vi sluttede af på Reeperbahn og i den gamle Elbtunnel.
  En interessant tur med gode kollegaer og plads til grin og hygge.

  13-09-2019